Konkurrencen fortsætter på flatrate på mobilen

Fremtiden for mobil abonnementer er prisbillig afregning, dette betyder også afregning hvor der afregnes en flad pris pr. måned for et forudbestemt taleforbrug, antal beskeder samt antal MB data. Denne type for afregning har i lang tid været normalen hos de små mobilselskaber, men noget tyder på at de større teleselskaber i dag også begynder at udbyde den type for abonnementer.
Spørgsmålet er så om det gør markedet for mobiltelefoni gennemskueligt for danskeren og om det resultere i billigere priser.  ser det mere nemt ud, set i forhold til mobil abonnementer hvor man skal betale pr. påbegyndt minut eller nogle gange sekund, men hvor der forekommer forskellige omkostninger og  priser der vil gøre det dyrere eller billigere.
Dog er det ikke nær så enkelt. Når teleselskaberne med tiden begynder at tilbyde faste priser på mobilabonnementet ønsker teleselskaberner stadig at øge deres profitabilitet så meget som muligt og et af de midler er massiv overtaksering hvis man overstiger hvad ens mobiltelefon abonnement inkludere. Hvis du for eksempel har et abonnement der inkludere 5 timers taleforbrug om måneden og du snakker 8 timer, skal du betale for de 3 yderligere timer, og du kommer her til at betale meget ekstra.
Mobilselskaberne håber simpelthen at du som forbruger ikke får valgt det rigtige abonnement og herved forholdsvist ofte kommer til at betale en meget stor ekstrapris på de taletids minutter, tekst beskeder og det data forbrug der er udover dit mobilabonnement.
”Det gælder altså ikke bare om at vælge det abonnement der på overfladen ser billigst ud, men det abonnement som også er billigst når du medregner de måneder hvor du går over det forbrug der er indeholde i dit abonnement” udtaler Simon Juhl fra internetsiden mobilabonnementpriser.dk
”Det gælder om at vælge det rigtige mobilabonnement der passer til ens helt unikke mobilforbrug. Herved undgår du at betale de dyre ekstra takster for forbrug der kommer ud over hvad mobilabonnementet indeholder af taletid, SMS og data” udtaler Simon Juhl fra mobilabonnement prisportalen mobilabonnementpriser.dk
”Der kan spares mange penge ved at vælge det billigste mobilabonnement fra start. Dette gøres ved at finde det der matcher dit personlige forbrug på bedst muligt facon.” udtaler Simon Juhl fra prisportalen mobilabonnementpriser.dk
Det ser altså ud til vi får et mere gennemskueligt marked, men dette er dog ikke den hele sandhed, selvom det som udgangspunkt ser ud til at vi får et mere overskueligt og gennemskueligt mobilmarkedet og også nogle billigere mobilabonnementer, så det er ikke 100% sandheden.
Det der er positivt er at der er kommet et nyt regelsæt omkring mobilpriser på tale, men også data til mobilen når du rejser til udlandet og bruger mobilen med dit danske abonnement.  gør at der i dag er kommet en prisbegræsning, og det er meget sandsynligt at vi ej har fået det sidste at se på den front endnu.
Mobildata boomer nærmest hver måned, og flere får mobiler der kan anvendes til mail, til facebook samt surf på internettet, og jo flere brugere, jo mere volumen.  bliver det endnu mere interessant for mobiltelefoni udbydere at konkurrere for at få kunder, og dermed kommer der med sikkerhed fald i prisen på data i mobilabonnementerne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *