Iphone og krigen med Samsung

Apples iPhone 5 er er blevet frigivet til salg i danske butikker og af en grund nu tid til at tjekke på alle indtryk folk har fået, og derefter på de smuttere der har sneget sig ind.

Først skal folk tænke på at en mobiltelefoner i dag er et meget avanceret stykkeforbrugerprodukt, og pga. dette er det umuligt at lave en en ny mobil og undgå fejl.
Men når det omhandler Apple fremkommer alle fejl i lyset, pga. det høje salgstal. Den aller første weekend iPhone 5 modellen blev forhandlet i USA var salget på omkring 5 mil. mobiltelefoner. Herefter er der kommet en del kritik frem i søgelyset, og det er det kritik vi vil undersøge nærmere her. 2 ting forekommer der har fået utrolig meget interesse.  Den første er malingen som ikke er god nok, og derfor skaller af. Nr. 2 har været kort featuren i iOS6, som for at sige det ligeud er ubrugelig.

Flere brugere har faktisk sagt om at malingen på iPhone 5 var skallede af allerede da de fik telefonen, hvilket var noget som leverandøren, Apple, tog fat i med det samme. Krav til foxcon, som laver iPhone, er blevet markant øget, hvilket i første omgang førte til fyringer, som resultat af de store forventninger til medarbejderne.

Den elendige maling flade er der ved at blive taget hånd om, og mon ikke kortfunktionen også enten bliver smidt væk, eller gjort meget bedre.

Med iPhone 5 blev der også introduceret en ny type simkort til mobiler. Dette vil medvirke til at når du bestiller nyt mobilabonnement, skal sørge for at bestille den helt korrekte størrelse simkort til mobiler. Den nye slags simkort til mobiler er nano-simkort. Det negative simkortet til mobiler er at det er omkring 15 % tyndere end andre slags simkort til mobiler. Dette betyder at særdeles mange forhandlere af mobilabonnementer er imod Apple, da simkortet til mobiler skal bestilles præcist til iPhone 5.

Producenter af mobiltelefoner skal naturligvis forbedre batteritid, dimensioner og ydelse på nye mobiltelefoner, men det er ikke smart at simkort til mobiler bliver specifik for enkelte mobiltelefoner. Et mobilabonnement bør kunne bestilles således det simkort til mobiler man modtager dur til alle mobil telefoner. Det er meget vigtigt at mobil producenter følger de samme standarder i særdelshed for simkort til mobiler og for 3G/4G frekvenser.
Det er interessant at følge salgstalene for iPhone 5. Samsung er nu Apples store konkurrent på smartphone markedet og har omtale i medierne for nylig. Samsung forhandler også enormt mange mobil enheder pga. at de til sammenligning med Apple ikke binder deres kunder med deres styresystem. Med en behøves man ikke at bruge bestemte programmer for at lave en filoverførsel og folk kan nemt anvende de programmer folk ønsker. Her er iPhone 5 langt mere lukket.

iPhone 5 bliver også forhandlet særdeles meget på design og brand, hvor andre mobiler bliver solgt på funktioner. Det er interessant at se om den gigantiske iPhone 5 fanskare bibeholder den store interesse for Apple og de fremtidige designs.

Læs også TV2´s artikel Kort-fiasko koster Apple-chef jobbet eller artiklen iPhone 5 criticism

Fremtiden for afregningen på abonnementet

Fremtiden for mobiltelefon abonnementer er billig afregning, dette giver afregning hvor der afregnes et fast beløb hver måned for et på forhånd bestemt taletid forbrug, antal SMS beskeder samt dataforbrug. Denne type for afregning har længe været gældene hos de helt små mobil selskaber, men noget tyder på at de større i dag også begynder at udbyde denne type for afregning.

Det store spørgsmål er så om det gør mobil markedet nemmere for forbrugeren og om det giver lavere priser. som udgangspunkt ser det langt mere gennemskueligt ud, set i forhold til mobilabonnementer hvor man skal betale pr. minut, men hvor der er nogle andre ekstra omkostninger og  priser der kan gøre det dyrere eller billigere. Men det er ikke nær så simpelt. Når mobil selskaberne hen ad vejen begynder at tilbyde faste priser på mobilabonnementet ønsker selskabernet stadig at maksimere deres fortjeneste så meget som muligt og et af de midler er en dyr overtaksering hvis du overstiger hvad dit abonnement til mobilen har inkluderet. Hvis du f.eks. har et mobiltelefon abonnement der indeholder 5 timers tale forbrug på månedsplan og du forbruger mere – eksempelvis 8 timer per måned, må du betale for de de 3 timer du er snakket udover, og du kommer her til at betale meget ekstra.

Mobilselskaberne tror og håber simpelthen at du som slutforbruger ikke får tilmeldt dig det rigtige mobiltelefon abonnement og derfor tit kommer til at skulle betale en stor regning på de minutter, SMS beskeder og datatrafikken der ligger ud over dit mobiltelefon abonnement.

Som udgangspunkt ser det ud til at vi får et overskueligt marked for mobiltelefoni, men dette er altså ikke helt sandt,  det som udgangspunkt ser ud til gennemskueligt marked for mobiltelefoni og måske også nogle billigere priser, så er det altså ikke hele sandheden.
Det der er positivt er at der er kommet et nyt regelsæt omkring priser på taletid, men også data til mobilen når du rejser til udlandet og bruger mobiltelefonen med dit normale danske abonnement. Det betyder der i dag er kommet loft på prisen, og det er ret sandsynligt at vi ikke har set det sidste her endnu.

Trafik på mobilen boomer nærmest hver måned, flere og flere får smart telefoner der kan anvendes til e-mail, til facebook samt surf på nettet, og des flere brugere, des større volume. Når markedet vokser er det mere interessant for mobiltelefoni udbydere at konkurrere for at få under i biksen, og herved sker der med sikkerhed et fald i prisen på data i mobilabonnementerne.

Et tip til at finde det rette mobilabonnement

mp.dk finder du hjælp til at få det optimale teleselskab eller den bedste og billigste mobil for dig. Du har mulighed for at bedømme mobilselskaber og ligeledes bedømme mobiler i et nemt interface. Foruden bedømmelser af mobiler og mobilselskaber får du også præsenteret en søgemaskine til mobilabonnementer der vil assistere dig med at finde det billigste abonnement til mobilen eller taletidskort . Det eneste du skal blot skrive dit helt personlige mobiltelefon forbrug og baseret på dette bliver det billigste og bedste abonnement til mobilen på tværs af alle  mobilselskaber  præsenteret for dig. Er der f.eks. tre abonnementer til telefonen til identisk pris om måneden har du mulighed for at vælge mobilabonnementerne og se en overskuelig sammenligning af mobilabonnementernes takster vist side om side, sådan det er simpelt for dig at vælge det billigste og bedste for dig.
På websitet mp.dk vil du også finde mere eller mindre alle de relevante mobiler dags dato. Du har mulighed for at se vores reviews af mobiler eller se hvilket mobiltelefon selskab der kan give dig mobiler til den billigste pris. Igen her har du en mulighed for at skrive dit helt eget og baseret på dette på dette vil du blive præsenteret for det bedste og billigste medhørende abonnement til mobilen på tværs af de mest kendte mobiltelefon selskaber. En yderlig service vi på websitet mp.dk også præsentere dig for er at du har mulighed for at tilmelde dit helt eget forbrug på mobilen til vores prisagent der så som tiden går vil skrive til dig per e-mail, hvis du har mulighed for at spare penge på et bedre abonnement til mobilen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *